Tájépítészek vagyunk - munkáinkon keresztül az ember és környezetének állandóan változó viszonyát vizsgáljuk. Szakmánk, hivatásunk az építészet, városépítészet, design és művészetek határán mozog, ezért munkánk 'gyümölcse' leggyakrabban egy multidiszciplináris együttműködés végeredménye. Ez a jártasság a sokszereplős tervezési folyamatokban segít, hogy a különböző változatos, eltérő léptékű és programú feladatokban egyaránt otthon érezzük magunkat. Munkáink között települési szabályozási tervek tájépítész munkarészei, beépítési tervek, közterületi terek, parkok, kikötők, műemléki védettségű területek és családi házak kertjei is megtalálhatók.

Feladataink sokszínűsége segít, hogy munkáinkban a korszerűség, az időtállóság, az értékek megőrzése, az identitás erősítése vagy akár egy radikálisan új környezet tájépítészeti eszközökkel való megteremtése valósuljon meg.

A manapság megfigyelhető szabadtér-használati szokások változásai, a helyi közösségek szerepének növekedése, az ökológiai tudatosság folyamatos térhódítása a tervezési metodika változásait is megköveteli; a tervezés során így kerülnek előtérbe a fenntarthatósági szempontok és a közösségi tervezés/ társadalmasítás különböző módszerei.

Munkánkban az 'építészet' és 'tájépítészet' egységét a tervezés korai fázisától kezdődő közreműködés garantálja, ami a koncepcióalkotástól egészen a létesítmény átadásáig szól. A folyamat során döntéselőkészítő alternatívák kidolgozásával segítjük megbízóink munkáját, elképzeléseit. Ezt szolgálja tervezési módszerünk is, melynek során egyfajta fokozatos közelítéssel, iterációval haladunk az ideális megoldás megszületése felé.

Balogh Andrea és Majoros Csaba
ügyvezetők